Bezerédi Tamás

prémium informatikai szervízMIÉRT NEM INDULHAT EL A WINDOWS?
Sok oka lehet
Például:
1. A Windows frissítéseket nem sikerült hibátlanul telepíteni.
2. Nem szabályos rendszer leállítás vagy áramszünet miatt megsérült a fájl rendszer.
3. Egy újonnan telepített program miatt.
4. Hibás program frissítés miatt.
5. Hibás eszközillesztő program miatt.
6. Vírus került a rendszerbe.
7. Meghibásodott az adathordozó (merevlemez, SSD).
8. Meghibásodott a memória.
9. Meghibásodott az alaplap.
10. Lemerült az alaplapi elem, és bizonyos beállítások elállítódtak a BIOS-ban.
11. Kevés / elfogyott a hely a C:/ meghajtón.

Az esetek többségében ezeket a hibákat újratelepítés nélkül is meg tudom oldani. Sajnos előfordulnak olyan esetek is, amikor nincs más megoldás, csak a Windows újratelepítése.HOGYAN IS TELEPÍTEM ÚJRA A WINDOWS RENDSZERT?

1. MEMÓRIA ELLENŐRZÉSE
Ha nem indul el a Windows, vagy véletlenszerűen lefagy, akkor előfordul, hogy a memória hibásodott meg. A memória a gépednek az a része, ahova a Windows rendszer, illetve az aktuálisan használt programok töltődnek be. Ha a memória meghibásodott, akkor a legtöbb esetben nem szükséges a Windowst újratelepíteni, csak a hibás memóriát kell kicserélni.

2. MEREVLEMEZT ELLENŐRZÖM
Az esetek egy részében azért nem tölt be a Windows rendszer, mert a merevlemez meghibásodott. Ha még nem ment teljesen tönkre a merevlemez, csak az állapota romlik, akkor nagyon lelassul a gép működése. A merevlemez a gépnek az a része, amin a Windows rendszere, programjai, felhasználó adatai (képek, dokumentumok, zenék, videók) vannak. Ezen tárolódik minden fájl és könyvtár. Ha meghibásodott a merevlemez, akkor azt mindenképpen ki kell cserélni és a Windowst is újra kell telepíteni.

3. ADATOK LEMENTÉSE A SZERVERRE
Amennyiben vannak fontos adatai a gépén, akkor azokat válogatás nélkül mind lementjük: dokumentumokat, beállításokat, programokat, adatbázisokat, képeket, zenéket, levelezését, kedvenceket, mindent.

4. WINDOWS ÚJRAELEPÍTÉS
A gépen, vagy a gép alján található COA vagy GML matrica alapján újratelepítem a Windows operációs rendszert. Illetve a régi rendszerből is ki tudjom nyerni a Windows telepítő kulcsot.

5. ILLESZTŐPROGRAMOKAT TELEPÍTEM
A gép, vagy laptop gyártó weboldaláról letöltöm és telepítem az összes hardvereszköz illesztőprogramot. Ezekre azért van szükség, hogy működjön a hang, legyen vezetékes és vezeték nélküli hálózat, használhatóak legyenek a funkciógombok, tiszta és éles kép legyen, bekapcsolható legyen a kamera, stabil legyen a rendszer stb.

6. WINDOWS NAPRAKÉSZRE FRISSÍTÉSE
Az összes biztonságos Windows frissítést telepítem az új rendszerhez. A Windows frissítések azért fontosak, mert megelőzhetik vagy kijavíthatják a rendszer hibáit, javíthatják a teljesítményt, illetve biztonságosabbá teszik azt. Ezen kívül új funkciókat, új eszközmeghajtó programokat (driver) tartalmazhatnak.

7. KÉRÉSRE IGÉNY SZERINT TÖBB FELHASZNÁLÓI PROGRAMOT IS FELTELEPÍTEK
Böngésző(k), Reklámblokkolók, Vírusírtó és rosszindulatú kódkereső programok, Zene és videó lejátszók, Képnézegető és képszerkesztő szoftverek, PDF olvasó, Office csomag alternatíva, CD-DVD író program, Tömörítő program, Távsegítség program... stb.

8. HA MINDENNEL KÉSZEN VAGYOK, VISSZAMÁSOLOM AZ ÖSSZES ELŐZETESEN LEMENTETT FELHASZNÁLÓI ADATOT
Amennyiben voltak fontos adatai a gépen, akkor azokat válogatás és változtatás nélkül visszamásolom egy könyvtárba.

GARANCIA:
AMENNYIBEN NEM TUDOM A WINDOWS RENDSZERT TELEPÍTENI / JAVÍTANI, NEKED SEMMIT SEM KELL FIZETNED!
MINDEN ELVÉGZETT MUNKÁMRA 100% GARANCIÁT VÁLLALOK!

NA MOST MI LEGYEN?
Hívj fel, hozd el a géped a szervizembe és bevizsgálom, hogy mi lehet a probléma a Windows rendszerrel. Ha lehetséges, akkor újratelepítés nélkül kijavítom a hibát és minden beállítás, program, adat érintetlen marad. A bevizsgálás és a javítás átlagosan 1 – 3 munkanapot vesz igénybe. A Windows javítás díja 8000 forintba kerül.

Ha a hibát csak a Windows újratelepítésével lehet megoldani, az átlagosan 1– 3 munkanapot vesz igénybe, ennek díja 15 000 forint. Amennyiben vannak fontos adatai is a gépen, a telepítés előtt le tudom menteni az összeset. Ebben az esetben az adatok mennyiségétől függően 3-5 munkanapot vesz igénybe a Windows telepítése, és az adatmentéssel együtt 20 000 forintba kerül. Ha valamilyen egyedi program (számlázó, készletező, adatbáziskezelő, stb.), levelezés, kedvencek, egyedi beállítások is vannak a gépen, annak a visszaállításában is tudok segíteni.

Abban az esetben, ha azért nem indul el a Windows, mert a gépnek valami hardveres meghibásodása van, (meghibásodott a merevlemez / alaplap / memória) akkor annak további költségei lehetnek. Ezeket a hibákat csak egy alapos és időigényes bevizsgálás után tudom megállapítani, és csak ezek után tudom megmondani, hogy ez milyen további költségekkel jár, és mennyi időt vesz igénybe a javítás. Természetesen mielőtt elvégzem a szükséges javításokat, felhívlak telefonon és tájékoztatlak a felmerülő többlet költségekről, így csak a Te beleegyezésed után végezem el a javításokat.