Bezerédi Tamás

fotográfia
1. Fontos, hogy az esküvő napján már csak a pillanat megélése legyen a gondolataitokban, a fotók, meglátjátok, majd önmagukért beszélnek.
2. Ha a készülődésről is kértek fotóanyagot, még színesebbé válik az esküvői album.
Ahhoz, hogy a fotós ne maradjon le egyetlen fontos pillanatról sem, egyeztessétek vele az esküvő menetét és igényeiteket pontról pontra, ha esetleg valamilyen titkos meglepetésre készültök, a fotós már előtte tudjon róla.
3. A kreatív fotózás, az esküvő napján is minimum 1-3 órát vesz igénybe, ezt az időt mindenképpen szánjátok rá, hogy tökéletes képek születhessenek.
4. Érdemes a kreatív fotózást az esküvő előtti napokban megtartani, bár erre nem mindig van lehetőség, viszont egyik legfőbb előnye, hogy bármennyi időt lehet rá szánni, nincs korlátozva a helyszín sem, így bárhol az országban, vagy országhatáron kívül, el lehet készíteni életetek legszebb fotóit. Nem kell aggódni, amiatt, hogy vár a násznép, ha picit koszos lesz, vagy kényelmetlen a ruha, könnyedén orvosolható a nagy nap előtt. Hátránya csak annyi van, hogy a hajat és a sminket is mégegyszer hadra kell fogni :)
5. Ha a kreatív fotózás az esküvő napján van, célszerű közeli helyszínt választani, nem érdemes sokat utazni, egyeztessetek az elképzeléseitekről, igényeitekről a fotóssal, hogy hogyan színesítheti azokat esetleges plusz helyszínek bevonásával.
6. A menyasszonyi csokor legyen színes, így nem olvad bele a ruhába a fotókon, és sokkal mutatósabb is. A menyasszonyi csokrot érdemes duplán rendelni, ha az esküvőt megelőző napokba zajlik a kreatív fotózás. Fontos, hogy ugyan olyan virágokkal és virágkötéssel legyen elkészítve.
7. Legyen fátylad, kendőd, esernyőd, vagy olyan kiegészítők, melyek fontosak számotokra, rátok jellemző, ezek nagyon fel tudják dobni a fotózást. A fotókon csodálatos hatást keltenek majd, egyedivé tehetik.
8. A polgári és a templomi szertartásnál lassan vonuljatok be, a gyűrűt is lassan húzzátok egymás ujjára, és a hitvesi csók is kis kitartással hosszan, érzéki legyen, így biztosan érzelemteli és szép képek készülnek ezekről a pillanatokról.
9. A lakodalom helyszínéül érdemes világos helyet választani, és a zenekart, DJt is alaposan ki kell kérdezni, hogy milyen hangulatvilágítással, vagy fénytechnikával rendelkezik. Ezekről érdemes a fotóssal is egyeztetni, mert ezek hiányában fel kell készülnie a megfelelő megvilágításra.
10. A díszvilágítás a helyszínt, gyönyörű hangulatos fényekkel, nagyon fel tudja dobni a fotókat, ezért, ha tehetitek, ezt a kiegészítőt rendeljétek meg a dekorosoktól.
11. Az estére tervezett programok és beszédek, amiket rokonok, barátok mondanak, lagzis játékok a fotózás szempontjából is fontosak, mert ilyenkor változatos, igazán vidám, mosolygós képek szoktak készülni.