Bezerédi Tamás

fotográfiaAz esküvő és rendezvényfotózásnak 5 technikai feltétele van, amiről érdemes tudnod, ha nem szeretnéd veszélyeztetni a nagy napot, hiszen technikai "sportként" az esküvő fotós technikai felszerelése egyik legfontosabb sarokpontja a nagy napnak.
Mi alapján tudod eldönteni, hogy professzionális vagy kezdő fotóssal van dolgod?


1. A fotósodnak minimum 2 darab profi gépváza van, de az sem baj, ha több, és nem csak digitális :) Az 1 gépvázzal fotózás hátránya, hogy, ha a nagy nap során romlik el a váz, a fontos és megismételhetetlen pillanatokról nem készülnek képek. Én minden fotózás alkalmával, 2 darab Canon 5DMK gépvázzal jelenek meg, de biztonsági tartaléknak még egy analóg és egy harmadik digitális váz is mindig van nálam. :)
A professzionális képalkotási technikával rendelkező fullframe Canon rendszerek, kivételes képminőséget, döbbenetes részletgazdagságú és élességű, gazdag színvilágú képeket biztosítanak.
2. A fotósod profi gépvázai dupla memória kártyákra rögzítenek, a biztonsági mentés már az exponálás pillanatában megtörténik. Csak dupla, vagy tripla rögzítési technikával rendelkező gépvázakkal dolgozok, és a nap folyamán is folyamatosan mentem a képeket egy külső adathordozóra.
3. A fotósod minőségi objektíveket használ. Én a Canon professzionális objektíveit és a Sigma újratervezett professzionális Art modelljeit használom, a kedvenc antik objektíveimen felül, amik mind-mind megállják a helyüket minden napszakban. Hatalmas fényerővel rendelkeznek, ezért sötét órákban, akár este is kiváló minőségű fotókat készítek velük.
4. A fotósod megfelelő vakufelszereléssel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a hangulati fényekkel bevilágított termekben is minőségi fotók készülhessenek az éjszakai órákban is.
5. A fotósod évekre megőrzi a képek biztonsági mentésés. Én a képeiteket 5 évig eredeti méretben őrzöm meg, 5 év után pedig, a képeiteket max 1000 pixel méretre csökkentve archiválom az örökkévalóságnak.